torsdag, januari 29, 2009

fotografering

TORSDAG

Hade ljud teknik slutprov idag! det gick sådär, vissa frågor kunde jag och vissa blev det vilda gissningar på. Men jag hoppas på ett godkänt iallafall!




Jag mötte upp Cris, Sofia, Sabina och Leona på cafét "Kalle på spången" som är ett av mina favorit ställen i stan. Sofia är super nervös över i morgon då tjejerna, hon och lite grabbar ska ut på krogen. En av grabbarna är hon lite förtjust i och de har vi suttit och pratat om mesta delen av vistelsen på cafét




Jag, Sofia och Sabina förflyttade oss till väx hustet där vi skulle sjunga lite inför konserten maxat! Vi har förövrigt fått två löjliga danser att framföra med våra låtar, och med schlager tema så kan ni ju tänka er hur otroligt roligt de kan bli.





Väl inne i lektionssalen sa vår lärare "snart ska vi gå ner och bli fotade för kulturskolans informationsblad". Min första tanke var, Shit, jag har inte fixat mig idag. Och det var ungefär vad jag sa också! Jag har en tendens att få alla att skratta på torsdagar, Fråga mig inte varför!




Vi gick två trappor ner och där var det, Den underbara studion med proffs fotografer och makeup artister och stylister! (Nej, riktigt så kul skulle vi få ha, Men vi hade iallafall riktiga lampor och duktiga fotografer). Det var väldigt coolt att få posa och skratta inför kameran. För de var exakt de vi skulle göra, Skratta!






PussPåEr<3

onsdag, januari 28, 2009

Mammor är bäst

De är konstigt hur annorlunda man blir när man bor med någon i samma ålder. När jag bor med mamma känns allting självklart. M laggar mat, M städar, M tvättar, M handlar & M ger pengar. När man inte bor så mycket med henne förstår man hur det är att göra de mesta själv.
Jag har mognat en hel del nu när jag inte bor så mycket med M. Jag lagar mat, och oftast nyttig sådan! nu sitter jag och tänker på att jag måste gå upp tidigt i morgon och göra iordning mellanmål/middag tills i morgon. Jobbigt dehär med allt tänkande. Jag tänkte göra iordning en baugette med sallad och lite skivad frukt till middag i morgon! kanske inte det bästa men man klarar sig iallafall tills man kommer hem.
M har alltid tjatat på mig att inte köpa mat ute om jag har någon aktivitet efter plugget, Men äntligen har jag insett hur mycket bättre det är att ta mat hemmifrån!
Allt blir så mycket dyrare när man inte är med M, Man tänker att "jag kanske inte ska äta ute idag idgen utan jag gör iordning något jag har hemma och tar med mig!" dett rodde jag aldrig skulle komma ur min mun, men vart efter man blir äldre förstår man att det är livets gång.
Man kan inte leva bortskämd hela livet utan man måste lära sig stå på egna ben och ta hand om sig själv.
Därför tänker jag ge min mamma en bamse kram nästa gång jag träffar henne, Bara för att jag nu har insett hur mycket hon faktist gör/gjorde hemma.
Jag älskar dig mamma, för att du hjälpt mig bli den jag är i dag!

Music <3

"Du är så Yeah Yeah wow wow"!
Ja, de är en av de två låtarna som vi ska framföra på 90-tals konserten i skolan. Om vår lärare går med på att vi får framföra den så kommer det att bli ganska mycket ös! Ensamble gruppen är väldigt pepp och hoppas värkligen att vi får den. Den är verkligen en pop låt som tar fram de bästa av 90-talet! Den andra låten vi har fått tilldelade är "Weak" med Skunk Anansie. Kommer också att bli ös! =)


Tyvärr är 90-tals konserten samma dag och tid som MAXAT. Men de har vi förmodligen löst, vi är första numret på 90-tal och är i mitten på MAXAT! de kommer att bli så bra båda två. Allt detta sker veckan innan lovet, dvs, v.8!


Javisst ja, Idag åkte jag och jesper och klippte oss! ett väldigt billigt kap var det, Jeppe blev super fin i håret, vi var nöjda båda två! Han blev mycket korthårig jämfört med innan, på mig tog hon bort en decimeter och klippte upp runt ansiktet! ganska fint ibland.


Tyvärr fasnar jag inte direkt på kort, jag får inga bra kort på mig men hoppas att de går över. Men jag måste säga att jag är snyggare i värkligheten! =)
Nu är jeppe ute på krogen med grabbarna, så jag sitter hemma och bara väntar på att han ska komma hem. De är ganska mörkt här ute i skogen på kvällarna! Nu vet jag varför vi bor i stan, jag som är så mörkrädd skulle aldrig klara att vara här ensam en längre tid. Jag joppas att vi får huset sålt till våren så mamma kan flytta in till stan också. Det blir lättare att bo hos henne också då. Men jag hoppas ännu mer att ja och jeppe ska hitta en billig lägenhet snart! *Hoppas*Hoppas*



PussPuss<3
-









Valpar

Ledig idag!


Fan va skönt att vara hemma och ta det lungt idag! Mamma är i småland och kommer hem på söndagh så jesper sover här hela veckan! Willma behöver ju tas hand om så..


Jag har vart hos katta och hjälpt henne med valparna idag runt lunch. de har blivit jätte stora sedan jag sisst såg dem! Underbart!









Nu ska jag och jesper ner på stan och klippa oss! Yeeh =)


Pusskalas<3

torsdag, januari 22, 2009

JappJapp.





Saknar min Ebbha<3

Det är så himmla jobbigt att hoppa på kryckor. I morse skjutsade Jesper mig till skolan, jag pallade inte att gå hela vägen ner till bussen med kryckor.
Kör idag^^ vi börjar bli duktiga! iallafall nästan!



I morgon får jag iallafall annat att tänka på, Då åker nämligen jag upp till jespers pappa i fagersta (Jesper åkte idag). Där ska vi underhålla oss med att köra rally på isen, vilket vi förövrigt har gjort ett par helger irad redan, iallafall jeppe. Det ska bli skönt att komma bort lite ett tag och ladda upp för en ny vecka i skolan. Vi kommer hem på söndag igen, så jag skriver förmodligen nästa inlägg då.



I morgon börjar äntligen naturkunskapen! ska bli skönt att få den avklarad till slut! =) Andreas är ledig i morgon också vilket betyder att jag kan ta ett tidigare tåg i morgon, Mycket trevligt! Jag slutar alltså kl 13.30 efter matten, istället för 15.15 efter gehörs och musikläran. så 3 lektioner i morgon, Arbetsmiljö och säkerhet, naturkunskap och matte!




Saknar jeppan lite nu, ska bli lite ensamt att sova själv när man har vant sig vid att ha någon som håller om en!








PussarPåNosen<3

onsdag, januari 21, 2009

filmrecension Mammut.


Par bio i dag med Emilia och Daniel =) Vi hade super trevligt och allt var perfekt, utom vad gällde filmen. Vi kollade på förhandsvisningen av Mammut, eller "Mammoth" som den heter på engelska.


Filmen är enligt mig och mitt sällskap inget man frivilligt skulle betala för. Den var både seg och o detaljrik, de lilla man hängde med i filmen var otroligt tråkig. filmen handlar om tre parallella historier från en och samma familj, Mamma, Pappa och Barnflickan från Filippinerna. Efter två timmar satt vi bara och väntade på att poängen med filmen skulle börja uppenbara sig, men icke. Tio minuter senare var filmen slut och vi funderade fortfarande på vad som egentligen var själva handlingen i filmen. slutsatsen var att vi nog aldrig ville se den igen, tyvärr gick vi ifrån biografen mer deprimerade och trötta än vi vart på länge. Trots dålig handling och osammanhängande scener så är det bra gjort av skådespelarna att ändå kämpa på och göra filmen lite bättre, fast långt ifrån bra.



tisdag, januari 20, 2009

Bra och Dåligt!

Idag har det hänt väldigt mycket!

1. Barack Obama svor president eden i USA.
2. Jesper och Jag firar 10 månader i dag<3
3. Jag hoppar på kryckor igen.

1. Japp, nu har det äntligen hänt! kl. 12.02 Amerikansk tid och 18.02 svensk tid svor Barack Obama president eden i Washington DC. USA har nu fått en svart mycket trevlig president. Jag tror att de flesta håller med mig om att Obama är det som USA kommer att behöva för att få världen på fötter igen. Det är iallafall vad han har lovat, och jag tvivlar inte en sekund! Hejja Obama !


2. Tänk att det redan har gått 10 månader sedan vi satt i Daniels källare och drack smuggel sprit, och hade vår resa från Haga till Gryta! Det var en underbar dag det, Jag förstår fortfarande inte vad som hände, men jag är väldigt glad att de gjorde det!





Jesper -Hjärta- Zäta
10 Underbara månader med dig <3

måndag, januari 19, 2009

WSS =D

Idag har vi repat med west side story, de var nice =D allt gick bra och nu känns det äntligen som att vi kommer att klara av att ha premiären ni maj! alla är mycket duktiga fast vissa tror att de är bättre än alla andra! Fast man börjar vänja sig!

Nu är jag hemma hos Jesper igen! vi bråkar igen, det är inge kul.

aja, nu ska vi fortsätta bråka!

puss

söndag, januari 18, 2009

Norrköping!

jadu, Den här dagen har vart trevlig, men fan va trött jag har vart!

Det började med att vi somnade vid 4 efter en skojj kväll, Sedan ringde klockan kvart över 7 och det var dags att kliva upp.
Gick ut och mötte mormor i bilen och åkte sen hem och hämtade mamma i barkarö. Sen bar de iväg till Norrköping! Idag var första gången på länge som vi inte körde fel inne i Norrköping.


Vi åt god mat, fikade och firade Hannahs 15 års dag och min 17 års dag! Jag fick 500 kr och en swe street tjock tröja av kusinerna, Mycket Välbehövligt! =) ett litet steg närmare Europa!

På vägen hem från norrköping skulle vi stanna och tanka, och jag går snällt ut och ska hjälpa mormor att betala med kortet (hon är för seg för att fatta hur det fungera) och de första hon gör är att ryta "ja kan själv", så jag gick in och satte mig i bilen igen. ca 4 sekunder senare går hon fram till mamma och övertala henne att hjälpa till istället för att jag inte kan nånting enligt henne. Ibland vill jag bara skrika åt henne, och jag kan säga att jag blev ju inte bara lite arg, men mamma övertalade mig att vara lugn.


Haha, en sak till, min mormor är en sådan kvinna som tycker att alla ska lyda lagen till pungt och pricka, utom hon själv. Så hela vägen hem från norrköping satt hon och klagade på mamma för att de gick 4 km för fort. Sen när vi väl var hemma och hade lämnat av mamma, så de första hon gör är att på den första 70 km/tim vägen vi åker på så kör hon lite för fort! närmare bestämt i 110 km/tim . och efter de så kom den efterlängtade 50 km/tim vägen, tror ni att hon saktade ner eller? nej. Vi hade fan kunnat döda någon! och de enda hon säger är : "Det är något fel på fartmätaren, så sakta som jag kör så är det omöjligt att den visar rätt". jag bara satt och små skrattade åt min blåsta mormor resten av resan.

Pussar på Nosen!



-

02.20


Jaha, nu är klockan 02.20 natten till söndag och jag och Jesper har precis kommit hem från festen hemma hos Daniel. Jesper är lite påverkad, men det går att dras med! <3

Gårdagen dagen var slapp. Vaknade vid halv ett, sen åkte hem till mamma och kollade till Willma (hon mådde för övrigt bra) och sen drog vi tillbaka hem till Jesper för att göra oss i ordning inför spelningen (rockkarusellen) på Sigurds gatan 25.



friday 14:th spelade bättre än förväntat. Av de man har hört tidigare så har de inte vart så synkade med varandra, men nu gick det bra. En stor överraskning var att Hanna var lid singer i be alive! mycket intressant, men va duktig hon var!


När grabbarna hade spelat klart drog vi till Daniel på efterfest! de blev ganska mycket folk och vi hade mycket trevligt! =) de var de gamla vanliga folket plus två super trevliga utbytes studenter från Tyskland och Frankrike!


festen blev lite vild ett tag, när alla ville jämföra mina och Louises bröst! de må ja säga, nog visste jag att folk gillade bröst, men inte så mycket =P Alla drog ner mitt linne för att kolla på mina (då behövdes inte på Louise för hennes linne var redan så urringat) Men det var lite kul iallafall, btw, hennes är störst x'D


(tack gode gud för rättstavningsprogram när man inte är spiknykter!)

Puss<3


Älskar JEsper<3

fredag, januari 16, 2009

Hemmadag med filmkväll!

Tjenixen!

LÄNGTAR TILL SOMMAREN!! <3


Jag vaknade i morse och tänkte," Jag orkar inte gå till skolan i dag", så de blev så. Jag stannade hemma och sov istället. Det var mer frestande att ligga kvar i en varm skön säng med den man älskar än att åka upp till skolan och ha tråkiga lektioner!

Vi åkte ner till konserthuset och åt lunch! Där serverades kyckling, klyftpotatis och Black and White sås =) det var mycket gott!


Sen fick musikbörsen kunder bestående av mig, Jesper och Peter! de var trevligt. Peter kollade på nya sladdar till basen och jag kollade på nya plektrum!

När vi väl kom hem tog vi en välförtjänt tupplur (en ganska lång en). Det var Verry Nice!
Vi insåg att vi fick lite bråttom när vi kom på att vi skulle vara hos min kusin klockan 19.00 och låna lite filmer till kvällen. Men vi hann, och mötte henne på parkeringen.



Nu har vi äntligen kollat igenom lite till tågluffen runt i Europa, de kommer att bli så kul!!! Längtar verkligen till sommaren!



Jag fick nått ryck och började baka när vi kom hem igen, så resultatet blev en kladdkaka och en sockerkaka som vi bjöd på under filmkvällen med lite kompisar. Alla tryckte i sig chips och dricka och jag antar att de nog mår ganska illa nu. För tillfället kollar de på filmen "hajar som hajar". En mycket konstig men rolig film enligt min mening! Grabbarna ville se "ice age" men inte tjejerna, så när alla grabbar var på neder våningen gömde vi filmen i en bok i bokhyllan =D de enda stället vi visste att de inte skulle leta! och vi hade så rätt! =D

PUSS<3

torsdag, januari 15, 2009

Wille 18 år

GRATTIS WILLIAM PÅ DIN 18ÅRS DAG =D


Jaha, så har ännu en dag svept förbi! Det har inte hänt så mycket idag, dans lektion i morse sen Lunch: TEX MEX =D Yeeh! de var mycket gott. Sen åkte jag ner på stan och mötte grabbarna =) och sen hem och baka kladdkaka med Sofia, det var trevligt!

Jag och Sofia drog ner till växhuset för att sjunga lite i vår kör! vi fick två nya låtar till Maxat temat "schlager hitts". Låtarna var "Växeln hallå?" och "Håll om mig", det gick mycket bra att öva idag ^^

Efteråt kom jesper och hämtade mig och vi åkte vidare till filmkväll hos Daniel! jag valde film, det blev en som visades på tv (billigast så) Lara Croft - tomb Rider! =)


Så nu sitter vi hemma hos Jesper och grälar om mat igen =( tänk att den diskussionen alltid tas upp. Efter ätstörningen kan jag inte äta som andra, ag måste äta när min kropp säger till att den är hungrig. Jag skulle gärna vara som andra, men de funkar inte riktigt så. Hoppas de löser sig!


PussGurka<3

onsdag, januari 14, 2009

Håltimme


dryyygt. Kom till skolan idag vid 8.00 hade Kultur och ide historia (ett mycket tråkigt ämne för övrigt) hade det i ca en timme, sen fick jag veta att Torsten var sjuk, så svenskan var inställd.. sen såg jag en lapp där det stod att kören också var inställd.... bajs.. aja, men jag åkte hem till jesper och pluggade lite och nu hamnade jag här framför datorn. De här betyder asså att jag har hål från 9.30 till 14.30. då ska Here 4 U ha fotografering =D och sedan ljudteknik, näst sista lektionen för alltid =D men de betyder även att jag har prov nästa vecka =(


Sen tänker jag passa på att klaga ännu mer på vl. Visst det är bra att vi inte har kontanter för busschaufförernas säkerhet, men de är skit dåligt rent ut sagt att automaterna inte tar sedlar.. och om man inte har något annat eller att automaterna är trasiga så får man inte åka med! va är det för skit? varför inte låta de åka med till nästa automat och låta dem köpa sin biljett där?


Det känns som att jesper är sur på mig, det har kännts så i typ 3 dagar nu.. jag vet inte vad jag har gjort mot han.. =( jag älskar ju honnom av hela mitt hjärta, jag vill inte förlora honnom <3 jag hoppas att allt löser sig, förmodligen är det bara ett missförstånd! jag ska försöka ge så mycket kärlek jag kan och hoppas atthan slutar vara sur om nu så är fallet<3

PUSS <3

tisdag, januari 13, 2009

Sjukhus

Jaha, nu har ännu en dag passerat. Idag var Jag och Peter upp och hälsade på Alexandra på sjukhuset. Hon va fortfarande as trött efter operationen och spydde fortfarande, jag tyckte faktiskt lite synd om henne.. Så nu hoppas vi att hon inte har ont i magen längre och slutar klaga, de var lite jobbigt att höra hela tiden. men jag hoppas att hon blir frisk snart =) på dagens idrotts pass ramlade lisa och fick en spricka i foten, så de blev att hälsa på henne också på akuten. Snart ligger hela estet på sjukan..

Skolan har vart skön idag med, har inte haft så många lektioner, slutade efter lunch kl halv 1. De var Niice =D

Sen träffa Jesper och åka och handla med han och hans far =D

Älskar min Jesper<3

Fick veta ensemble grupperna i veckan också, Hamnade med Alex och Daniella ^^ så det blev tre sångare i vår grupp, sen vet jag att Hedvall skulle spela bas eller gitarr, Micke skulle spela trummor och Gabbe på Piano, sen var de någon mer som jag inte kommer ihåg ;)
De ska bli mycket niice med dem, de är en väldigt bra och rolig grupp.


Sen lite reklam:
Carlforsska gymnasiet kommer att ha en "renunion konsert" med bl.a Mattias från E.M.D den 31 januari. den kommer att bestå av musik, dans, teater och musikal scener med gamla och nuvarande ES elever Det kommer att kosta ca 100-150 kr per person och kommer att bli grymt bra! Även Johannas bror ska vara med och visa lite musikal arbete =) Lycka till ^^

måndag, januari 12, 2009

väldigt soft dag!

Idag gick jag upp vanliga tiden vid kvart över 7, men jag var så jävla trött så jag funderade på att stanna kvar i sängen tills de roliga lektionerna började. Det var väldigt frestande eftersom att Jesper (pojkvän), som började kl 13.00 fortfarande låg och sov.
aja, jag drog till skolan i alla fall, orkade inte gå på matten, så jag satt och inte gjorde någonting istället, mycket skönt! sen gick jag på engelska med Torsten (en dryg lärare).. men idag var nog första gången på väldigt länge som jag faktiskt gjorde någonting! och då insåg jag det, min engelska grupp är nog den mest pratiga klass som någonsin funnits, inte konstigt att Torsten är som han är, jag hade blivit riktigt förbannad. Men som förgylldes min dag, läraren jag skulle ha på lektion 3 timmar senare kom till mig och sa att lektionen var inställd, så jag kunde gå hem! =D Så nu ska jag snart åka och träna och sen iväg till växhuset för lite west side story! Jippie! =D


PussPåEr<3

Nu har det hänt.

Nu har jag äntligen skaffat blogg. Jag vet, jag var väldigt negativ i början och tänkte att varför vika ut sitt liv på internet? men jag kom fram till att de måste vara ett jätte bra sätt att få ner alla sina tankat på! så då letade jag upp denna sidan och gjorde mig en! Trevligt trevligt.

Så, de här är jag:

Jag heter Zandra, fyller 18 år i december. Jag går på carlforsska gymnasiet i Västerås, Min klass heter Es07amk som står för Estetisk linje, började år 07, går i klass A och min inriktning är musik.
På min fritid är jag med mina vänner och min pojkvän. Jag är för tillfället också "upp bokad" med en musikal i V
ästerås som heter West side story, som är en nutids tolkning av samma musikal från1957. vi repar förfullt och har premiär i maj.
Mina favorit "sysslor" är som jag skrev innan är att bland annat vara med vänner men även dansa och göra musik! jag älskar även att ta bilder med min systemkamera! men även att rida ute i naturen.


Min familj består av mamma, pojkvän och djur men även syskon som inte bor hemma!

ja, de va nog allt för denhär gången! vi hörs! =D